Verzuimadviseur

Standplaats:
Rotterdam
Startdatum:
02.04.2018
Einddatum:
18.08.2018
Uren per week:
32

De verantwoordelijkheden In de functie van Verzuimadviseur ligt jouw primaire verantwoordelijkheid bij het bewaken en aansturen van het verzuim- en re-integratieproces. Hierbij fungeer je als persoonlijke verzuimcoach voor zowel leidinggevende als werknemer. Daarnaast treed je naar de werkgever op als adviseur op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheid. Deze functie wordt uitgeoefend in minimaal 32 uur per week
 
De functie Als Verzuimadviseur ben je de centrale spil in het re-integratieproces. Je onderhoudt contacten met werknemers, hun direct leidinggevenden, HRM en eventueel met dienstverleners. Door jouw kennis en kunde weet je het proces van werkhervatting positief te beïnvloeden waarbij je het belang van werkgever en werknemer niet uit het oog verliest.
 
Wanneer het proces stagneert, vind je de oorzaken en onderneem je passende actie. Indien er een interventie plaats moet vinden maak je een kosten-batenanalyse en overleg je met de Servicedesk over financiering vanuit verzekeraars. De bedrijfsarts zorgt voor de bedrijfsgeneeskundige borging en is sparring partner voor moeilijk oplosbare casuïstiek.    
 
Bij grotere relaties verzorg je samen met de buitendienst consultant rapportages naar de klant en evalueer periodiek de meer beleidsmatige kant van het verzuim samen met de buitendienst consultant en tevens met de klant. Bij kleinere relaties onderhoud je rechtstreeks een (telefonische) relatie met de klant. In voorkomende gevallen kun je gevraagd worden te ondersteunen bij verzuimtrainingen.
 
De functievereisten
  • HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare affiniteit met verzuim en arbeidsongeschiktheid en kennis van de sociale zekerheid en de verzuimproblematiek;
  • Diploma "Regie op verzuim" of de bereidheid deze opleiding te volgen
  • Commerciële, zakelijke en dienstverlenende instelling;
  • Praktische instelling en vermogen tot plannen en organiseren;
  • Flexibel en stressbestendig;
  • Doelgericht en standvastig;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 
Wij bieden Een gevarieerde baan waarin je jouw ondernemerschap kunt laten zien. Onze werksfeer is informeel en professioneel. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, studie en persoonlijke ontwikkeling. De beloning die we er tegenover stellen is zeker marktconform.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten